Dovleac copt cu visine

Printeaza

Dovleac copt cu visine din: dovleac, seminte de dovleac, ulei de masline, otet, miere, visine confiate, ulei de susan, menta, feta, seminte de susan, chimion, coriandru, ienibahar.

Ingrediente:Dovleac copt cu visine

  • 1 dovleac mare sau 2 mai mici, seminţele scoase şi puse deoparte, apoi tăiaţi în bucăţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100ml oţet din vin roşu
  • 2 linguri de miere
  • 100g de vişine confiate
  • 2 linguri ulei de susan
  • 1 mână frunze de mentă
  • 100g de brânză feta, fărâmiţată

Pentru semintele aromate:

  • 100g seminţe de dovleac
  • 1 lingură seminţe de susan
  • câte 2 linguriţe de chimion măcinat şi coriandru uscat
  • 1 praf generos de ienibahar
  • 2 linguriţe ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 °C şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Aşază bucăţile sau semilunile de dovleac în tavă şi unge-le cu ulei. Asezonează-le după gust, dă-le la cuptor şi găteşte-le timp de 35-45 de minute sau până când sunt fragede (durata variază în funcţie de tipul de dovleac, aşa că străpunge-le cu un cuţit pentru a verifica – ar trebui să fie foarte fragede).

Pregăteşte seminţele aromate: spală şi usucă seminţele obţinute de la dovleac, îndepărtând impurităţile. Transferă seminţele, condimentele şi uleiul într-o altă tavă tapetată cu hârtie de copt, asezonează-le şi amestecă-le. Dă-le la cuptor, sub tava cu dovleacul, şi coace-le timp de 10 minute, amestecând ocazional până când sunt gata.’

Pune oţetul, mierea şi vişinele într-o cratiţă mică, apoi dă-le în clocot şi fierbe-le la foc mic timp de 2-3 minute, până când vişinele se umflă şi dressingul a scăzut la jumătate. Adaugă un praf de sare şi uleiul de susan, ia cratîţa de pe foc şi lasă totul să se răcească timp de 10 minute.

Pentru a servi, aşază pe un platou semilunile calde de dovleac. Adaugă dressingul cu vişine, seminţele şi frunzele de mentă, urmate de brânza feta.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.