Dovleac copt cu eşalote

Printeaza

O reteta de dovleac copt cu esalote din: dovleac, esalote, cimbru, ulei de masline, miere, sare si piper.

Ingrediente:Dovleac copt cu eşalote

  • 900 g dovleac pentru placinta
  • 8 esalote
  • cateva crengute de cimbru verde
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 linguri sirop de artar sau miere limpede
  • sare si piper negru

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 190°C. Se taie dovleacul în două pe lungime, se scot seminţele şi se descojeşte, apoi se taie pulpa în cuburi de 3 cm. Se pun cubuleţele într-un castron mare.

Se descojesc eşalotele şi se pun peste dovleac, adăugându-se crenguţe de cimbru. Se păstrează câteva pentru ornat. Se amestecă uleiul cu siropul de arţar sau cu mierea şi se adaugă sare şi piper după gust, apoi se toarnă peste legume, amestecând bine.

Se pun legumele într-o tavă de cuptor şi se coc 30-35 de minute, întorcându-le din când în când, până s-au înmuiat si au căpătat o nuanţă arămie. Se ornează cu restul de crenguţe de cimbru şi se serveşte.

Dovleac copt cu eşalote

Dovleac copt cu eşalote

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.