Dovleac copt cu ghimbir
PrinteazaDovleac copt cu ghimbir din: dovleac, unt, zahar, scortisoara, ghimbir, sare, lamai.
Ingrediente:
- 10 felii de dovleac, cu coajă
- 150 g unt
- 125 g zahăr brun
- 25 g scorţişoară
- o bucăţică de ghimbir, curăţată şi rasă
- un praf de sare grunjoasă
- 2 lămâi, feliate
Mod de preparare Dovleac copt cu ghimbir:
Aranjează feliile de dovleac într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt.
Presară bucăţele de unt, zahăr şi scorţişoară, sărează după gust şi aşază feliile de lămâie între cele de dovleac.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 180°C şi coace dovleacul până când zahărul s-a topit şi s-a caramelizat.
Serveşte cu smântână şi nuci pecan.
Pofta buna!