Dovleac copt cu miere

Printeaza

O reteta simpla de dovleac copt, cu miere din: dovleac, zahar, miere si facultativ zeama de la o lamaie.

Ingrediente:Dovleac copt cu miere

  • 800 g dovleac (zis plăcintar)
  • 100 g zahăr
  • 100 g miere
  • facul­tativ: zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie în cuburi, se tăvăleşte prin zahăr tos şi se aşază într-o tavă care se dă la cuptor, la foc moderat, până începe să se rumenească.

Se scoate, se aşază pe un platou şi se toarnă deasupra miere, înainte de a se servi. Facultativ, înainte de a pune mierea, se poate stropi cu zeamă de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.