Dovleac copt cu pesto şi mozzarella
PrinteazaO reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie, mozzarella si pesto.
- 1 dovleac placintar mic, taiat pe jumatate si in cubulete cu latura de 2 cm
- 3 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita de ardei iuti uscati si maruntiti
- 1 ceapa rosie mic, taiata felii
- 2 ardei grasi, taiati in cuburi
- 50 g de rucola
- zeama de la 1/2 lamaie
- 125 g de mozzarella
- 4 linguri de pesto
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se aşază dovleacul pe o tavă mare. Se amestecă bine cu două linguriţe de ulei, chilii şi se asezonează. Se dă la cuptor 15 minute.
Se scoate tava din cuptor si se întoarce dovleacul. Se presară ceapa şi ardeii peste dovleac si se mai dă totul la cuptor pentru 25 de minute. Legumele trebuie să devină fragede şi uşor rumenite.
Se amestecă frunzele de rucola cu uleiul rămas, zeama de lămâie şi cu puţin piper. Se aşază pe farfurii odată cu amestecul de legume. Se rupe mozzarella în bucăţi şi se presară peste salată. Se serveşte caldă cu sos pesto deasupra.
Dovleac copt cu pesto şi mozzarella
Pofta buna!