Dovleac copt cu sos de nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de dovleac copt cu sos de nuci din: dovleac, nuci, zahar sau miere, unt, ulei, lapte, sare, piper si nucsoara.
- 4 felii mai mari de dovleac
- 200 g nuci macinate
- 2 linguri zahar sau miere
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
- 200 ml lpate
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Taiati dovleacul in rondele cu grosimea de 8-10 cm, apoi pe acestea taiati-le in jumatati, pentru a obtine doua arcuri mari pe cerc, ca doua barcute.
Curatati semintele si miezul moae care le tine. Ungeti cu ulei dovleacul si puneti-l la copt, la cuptor, la foc potrivit.
Pentru sos, amestecati nucile cu zaharul sau mierea si cu laptele caldut, pana cand amestecul devine omogen si spumos.
Puneti unul topit si continuati amestecarea 3 minute, apoi turnati sosul peste dovleacul fierbinte scos din cuptor. Condimentati dupa plac, cu sare, piper, nucsoara.
Dovleac copt cu sos de nuci
Pofta buna!