Dovleac copt cu sos de nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de dovleac copt cu sos de nuci din: dovleac, nuci, zahar sau miere, unt, ulei, lapte, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Dovleac copt cu sos de nuci

  • 4 felii mai mari de dovleac
  • 200 g nuci macinate
  • 2 linguri zahar sau miere
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml lpate
  • sare
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Taiati dovleacul in rondele cu grosimea de 8-10 cm, apoi pe acestea taiati-le in jumatati, pentru a obtine doua arcuri mari pe cerc, ca doua barcute.

Curatati semintele si miezul moae care le tine. Ungeti cu ulei dovleacul si puneti-l la copt, la cuptor, la foc potrivit.

Pentru sos, amestecati nucile cu zaharul sau mierea si cu laptele caldut, pana cand amestecul devine omogen si spumos.

Puneti unul topit si continuati amestecarea 3 minute, apoi turnati sosul peste dovleacul fierbinte scos din cuptor. Condimentati dupa plac, cu sare, piper, nucsoara.

Dovleac copt cu sos de nuci

Dovleac copt cu sos de nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.