Dovleac cu cremă de spanac
PrinteazaDovleac cu cremă de spanac din: spanac, dovleac de placinta, unt, lapte dulce, faina, usturoi, curry, scortisoara, ulei de masline, sare, piper.
- 500 g spanac congelat
- un dovleac de placinta
- 50 g unt
- 100 ml lapte dulce
- o lingura cu faina
- trei catei de usturoi
- un varf de lingura curry
- o jumatate de lingurita cu scortisoara
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Untul se pune la topit într-o cratiţă şi când s-a încins se adaugă usturoiul curăţat de foi. Se căleşte două minute, se pune spanacul congelat sau decongelat şi se toarnă laptele dulce. Se adaugă o cană cu apă, sare, piper, făina şi pudra de curry. Se fierbe la foc mediu până scade sosul format şi spanacul este fiert.
Se scot căţeii de usturoi din spanac, se sfărâmă cu o furculiţă şi se reintroduc în spanac. Dovleacul se spală, se şterge cu un şervet şi se taie felii potrivit de groase. Se fierb zece minute în apă cu sare, se scurg şi se ung cu ulei.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară scorţişoară şi se introduc în cuptorul încins pentru circa 15 minute. Se scot şi se aşază pe un platou, alături de crema de spanac caldă. Feliile de dovleac se pot curata de coaja inainte de a fi fierte.
Dovleac cu cremă de spanac
Pofta buna!