Dovleac cu galuste de rata si praz
PrinteazaDovleac cu galuste de rata si praz din: piept de raţă, dovleac, praz, carotofi, rosii, sare, piper, oua, usturoi, ulei, ceapa verde, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 300 g piept de raţă
- 300 g dovleac
- 100 g praz
- 150 g cartofi
- 100 g roşii
- sare
- piper după gust
Pentru găluşte:
- 1 ou
- 4 căţei de usturoi
- 50 ml ulei
- 2 fire de ceapă verde
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Dovleacul, prazul şi fcartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai în bucăţi mai mici, pe care le pui la călit în ulei.
Când legumele sunt călite, pui roşiile tăiate în felii, usturoiul tocat, condimentezi cu sare şi piper, adaugi puţină apă şi reduci focul la minim.
Tai carnea de raţă în bucăţi mai mici, o treci prin maşina de tocat şi o amesteci împreună cu oul, verdeaţa şi ceapa verde tocate mărunt, după care condimentezi.
Din compoziţia de carne, formezi găluşte pe care le pui la fiert în vasul cu legume. Acoperi vasul şi le fierbi circa 15-20 de minute.
Dovleac cu galuste de rata si praz
Pofta buna!