Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor
PrinteazaDovleac cu gnocchi si branza la cuptor din: dovleac, ulei de masline, rosii, usturoi, rozmarin, otet de mere, gnocchi, branza de capra, nuci de pin.
- 500 g dovleac, curatat de coaja si taiat bucati
- 3 linguri ulei de masline
- 2 rosii tocate
- 1 catel de usturoi
- 3 crengute de rozmarin, plus 1 lingurita tocat
- 1 lingura otet de mere sau balsamic
- 400 g gnocchi
- 300 g branza de capra, sfaramata
- 1 1/2 lingura nuci de pin
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Taie dovleacul bucăţi şi aşază-le în tava de copt cu 1 lingură de ulei de măsline şi presară sare şi piper. Dă la cuptor 25 de min sau până când se pătrunde.
Intr-un vas, pe foc, prăjeşte roşiile şi usturoiul în uleiul rămas 10 min, stinge cu oţetul şi adaugă rozmarinul. Lasă deoparte. Fierbe gnocchi.
Aşază gnocchi şi dovleacul într-un strat şi toarnă deasupra sosul de roşii, presară brânza şi nucile de pin şi dă la cuptor 20 de minute.
Dovleac cu gnocchi si branza la cuptor
Pofta buna!