Dovleac cu jambon si nucsoara
PrinteazaDovleac cu jambon si nucsoara din: dovleac, jambon, ulei de masline, nucsoara, sare, piper.
- 800 g dovleac
- 400 g jambon crud-sucat
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita nucsoara rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălati dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi -1 în triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul în felii foarte subţiri. Amestecaţi nucşoara cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Treceţi fiecare bucată de dovleac prin acest amestec condimentar şi apoi înfăşuraţi-o într-o felie de jambon. Ungeţi cu ulei o tavă.
Stropiţi cu ulei bucăţile de dovleac împachetate şi aşezaţi-le în tavă. Coaceţi dovleacul la foc potrivit.
Dovleac cu jambon si nucsoara
Pofta buna!