Dovleac cu jambon
PrinteazaO reteta delicioasa de dovleac cu jambon, ulei de masline, nucsoara, sare, piper.
- 800g dovleac
- 400g jambon crud-uscat
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă nucşoară rasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi-l în triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul în felii foarte subţiri. Amestecaţi nucşoara cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Treceţi fiecare bucată de dovleac prin acest amestec condimentar şi apoi înfăşuraţi-o într-o felie de jambon. Ungeţi cu ulei o tavă. Stropiţi cu ulei bucăţile de dovleac împachetate şi aşezaţi-le în tavă. Coaceţi dovleacul la foc potrivit.
Pofta buna!