Dovleac cu jambon

Printeaza

O reteta delicioasa de dovleac cu jambon, ulei de masline, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Dovleac cu jambon

  • 800g dovleac
  • 400g jambon crud-uscat
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă nucşoară rasă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spălaţi dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi-l în triunghiuri cu latura de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul în felii foarte subţiri. Amestecaţi nucşoara cu sare şi piper proaspăt măci­nat.

Treceţi fiecare bucată de dovleac prin acest amestec condimentar şi apoi înfăşuraţi-o într-o felie de jambon. Ungeţi cu ulei o tavă. Stropiţi cu ulei bucăţile de dovleac împacheta­te şi aşezaţi-le în tavă. Coaceţi dovleacul la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.