Dovleac cu malai
PrinteazaDovleac cu malai din: dovleac, oua, margarina, sare, malai, gris, lapte, faina, stafide, iaurt, praf de copt.
- 2 căni dovleac ras
- 5 ouă
- 200 g margarină
- un praf de sare
- 1 cană mălai
- 1 cană griş
- 1 cană lapte
- 1 cană făină
- praf de scorţişoară
- stafide
- 2 căni zahăr esenţă de vanilie
- 2 iaurturi greceşti
- praf de copt
- coajă rasă de portocale
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se mixează ouăle adăugându-se treptat zahărul. După ce se obţine o compoziţie ca de maioneză, se adaugă margarina topită şi răcită şi laptele călduţ. Se ia o lingură de lemn şi se adaugă mălaiul fin, grişul şi făina amestecată cu praful pentru copt.
Se amestecă bine adăugând şi cele două iaurturi, dovleacul ras (fără să fie stors), aromele, coaja rasă de portocale şi stafidele.
Se lasă deoparte 30 de minute.
Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, se toarnă compoziţia obţinută şi se dă în cuptorul preîncăl-zit la 180°C, pentru 45 de minute. Se reduce apoi temperatura la 170°C şi se lasă încă 15 minute.
Se serveşte pudrat cu zahăr pudră.
Pofta buna!