Dovleac cu urda
PrinteazaDovleac cu urda din: dovleac, ulei de masline, urda, lamaie, nuci de pin, rucola, pasta de masline.
- 800 g dovleac de plăcintă, curăţat de coajă
- 4 linguri ulei de măsline
- 250 g urdă
- coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
- 75 g nuci de pin rumenite sau seminţe
- 110 g rucola
- pastă de măsline negre
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Aşază dovleacul in tava de copt. Stropeşte cu 2 linguri ulei şi dă la cuptor 25-30 min, până când se pătrunde.
Combină urda, zeama de lămâie, aproape toate nucile de pin, rucola şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Diluează pasta de măsline cu uleiul rămas şi puţină apă.
Serveşte cu amestec de urdă, rucola rămasă, presărat cu coaja de lămâie şi nucile de pin rumenite şi stropit cu vinegreta.
Dovleac cu urda
Pofta buna!