Dovleac la cuptor cu chifteluţe

Printeaza

Dovleac la cuptor cu chifteluţe din: dovleac, ceapa, patrunjel, chifla, lapte, ulei, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, indulcior, otet balsamic.

Ingrediente:

  • 1 kg do­vleac
  • 4 cepe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 chiflă veche
  • 5 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 600 g amestec de carne tocată
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă îndulcitor
  • 5 linguri oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Dovleac la cuptor cu chifteluţe: Tăiaţi dovleacul în jumătate. Indepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei lin­guri.

Curăţaţi-l şi tăiaţi-i mie­zul felii lungi, subţiri (corăbioare). Curăţaţi cepele, iar 3 dintre ele tăiaţi-le peştişori.

Restul tăiaţi-l cubuleţe. Spă­laţi pătrunjelul şi tocaţi-l mă­runt. Tăiaţi chifla cubuleţe, stropiţi-o cu lapte şi lăsaţi-o să se înmoaie.

Incingeţi cuptorul la 200°C. Căliţi cubule­ţele de ceapă într-o linguriţă de ulei şi adăugaţi jumătate din pătrunjelul tocat.

Ameste­caţi-le cu pâinea. Adăugaţi oul, carnea tocată, sarea şi pi­perul şi frământaţi. Formaţi apoi cu mâinile umede 16 chifteluţe şi ungeţi-le cu 2 lin­guri de ulei.

Amestecaţi restul de ulei cu pătrunjelul, ceapa tăiată peştişori, îndul­citorul şi oţetul, apoi întindeţi amestecul rezultat pe o tavă.

Aşezaţi acolo feliile de do­vleac şi chifteluţele. Coaceţi-le 30-40 de minute pe nivelul de mijloc al cupto­rului.

La acest sufleu se potriveşte un sos de iaurt cu puţină verdeaţă.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.