Dovleac la cuptor cu chifteluţe
PrinteazaDovleac la cuptor cu chifteluţe din: dovleac, ceapa, patrunjel, chifla, lapte, ulei, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, indulcior, otet balsamic.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 4 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 1 chiflă veche
- 5 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 1 ou
- 600 g amestec de carne tocată
- sare
- piper
- 1 linguriţă îndulcitor
- 5 linguri oţet balsamic
Mod de preparare:
Dovleac la cuptor cu chifteluţe: Tăiaţi dovleacul în jumătate. Indepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguri.
Curăţaţi-l şi tăiaţi-i miezul felii lungi, subţiri (corăbioare). Curăţaţi cepele, iar 3 dintre ele tăiaţi-le peştişori.
Restul tăiaţi-l cubuleţe. Spălaţi pătrunjelul şi tocaţi-l mărunt. Tăiaţi chifla cubuleţe, stropiţi-o cu lapte şi lăsaţi-o să se înmoaie.
Incingeţi cuptorul la 200°C. Căliţi cubuleţele de ceapă într-o linguriţă de ulei şi adăugaţi jumătate din pătrunjelul tocat.
Amestecaţi-le cu pâinea. Adăugaţi oul, carnea tocată, sarea şi piperul şi frământaţi. Formaţi apoi cu mâinile umede 16 chifteluţe şi ungeţi-le cu 2 linguri de ulei.
Amestecaţi restul de ulei cu pătrunjelul, ceapa tăiată peştişori, îndulcitorul şi oţetul, apoi întindeţi amestecul rezultat pe o tavă.
Aşezaţi acolo feliile de dovleac şi chifteluţele. Coaceţi-le 30-40 de minute pe nivelul de mijloc al cuptorului.
La acest sufleu se potriveşte un sos de iaurt cu puţină verdeaţă.
Poftă bună!