Dovleac delicios dulce-acrisor

Printeaza

Dovleac delicios dulce-acrisor din: dovleac, ulei de masline, seminte de coriandru, ardei iute, ceapa rosie, sare de mare, piper, usturoi, cimbru, stafide, seminte de pin, otet de vin alb, otet balsamic si zahar.

Dovleacul şi stafidele reprezintă partea dulce, iar oţetul partea acrişoară. Această mâncare de legume incredibilă poate fi servită pe nişte crostini, ca aperitiv cu brânză mozzarella, cu salate, cu peşte prăjit sau la grătar ori cu carne albă.

Ingrediente:

  • un dovleac lunguiet mijlociu, curatat, taiat in doua si curatat de seminte
  • ulei de masline
  • o lingurita de seminte de coriandru zdrobite
  • un ardei iute rosu uscat
  • 2 cepe rosii, curatate si taiate solzisori
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 catei de usturoi, curatati si tocati mai mare
  • frunzele de la 6 fire de cimbru proaspat
  • o mana de stafide
  • frunzele si tulpinile tocate marunt de la o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o mana seminte de pin
  • o lingura de otet de vin alb
  • 2 linguri de otet balsamic
  • o lingura de zahar

 

Mod de preparare:

încingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Tăiaţi dovleacul în bucăţele cât degetul. Turnaţi nişte ulei de măsline într-o cratiţă mare şi încălziţi-l, apoi adăugaţi seminţele de coriandru, ardeii iuţi, dovleacul, ceapa şi un pahar de apă. Acoperiţi cratiţa şi fierbeţi bucăţile de dovleac timp de 10 minute, apoi scoateţi capacul. Apa se va evapora, iar ingredientele se vorînmuia.

Apoi puneţi din nou la prăjit. Adăugaţi un praf de sare şi unul de piper, usturoiul şi cimbrul. Căliţi totul la foc mic spre mijlociu, până când legumele capătă o culoare auriu-deschis. Adăugaţi stafidele, tulpinile de pătrunjel şi seminţele de pin.

După circa un minut, adăugaţi cele două tipuri de oţet şi zahărul. Mai căliţi totul încă 3-4 minute, pentru ca oţetul să-şi piardă asprimea şi să se topească zahărul. Verificaţi dacă e suficient de condimentat şi, dacă e nevoie, mai adăugaţi sare şi piper. încorporaţi frunzele de pătrunjel şi serviţi imediat.

Dovleac delicios dulce-acrisor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.