Dovleac dulce-picant

Printeaza

Dovleac dulce-picant

Dovleac dulce-picant

Ingrediente:

  • un dovleac
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 8 mere
  • 50 g zahăr tos
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • un vârf de linguriţă de boia iute
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară
  • două linguri de ulei de nucă
  • apă

Preparare:

lntr-un mojar se pun seminţele de chimen şi se pisează. Se amestecă bine cu boiaua iute, pudra de nucşoară şi pudra de scorţişoară.

Se adaugă zahărul brun şi uleiul de nucă, se amestecă totul şi se acoperă cu folie alimentară.

Dovleacul se spală, se şterge cu un şervet şi se taie felii mai mici. Se curăţă de seminţe, se unge cu amestecul din mojar şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se introduc feliile de dovleac în cuptorul încins şi se coc 15-20 de minute la foc potrivit. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.

Merele curăţate de coajă se taie cubuleţe, se pun într-o oală cu puţină apă şi zahărul tos, se fierb 25 de minute apoi se pasează cu un mixer.

Dovleacul se serveşte fierbinte, presărat cu sosul de mere cald.

Dovleac dulce-picant

Dovleac dulce-picant.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place dovleacul. Are un gust dulce, placut. Merita sa probez si reteta voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.