Dovleac gratinat cu parmezan
PrinteazaO reteta de dovleac gratinat cu parmezan din: dovleac, cartofi, ceapa rosie, parmezan, smantana, supa de pui, usturoi si patrunjel.
- 1 dovleac, curatat si taiat felii
- 500 g cartofi noi, taiati felii
- 2 cepe mici rosii, curatate si taiate felii
- 50 g parmezan razuit
- 300 ml smantana
- 150 ml supa limpede de pui
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Aşază feliile de dovleac intercalate cu feliile de cartofi şi ceapă îrj vasul de copt. Presară parmezanul, într-un vas mic, pe foc, încălzeşte smântână, supa şi usturoiul, adaugă sare şi piper şi apoi pătrunjelul.
Toarnă peste legume, acoperă vasul cu folie şi dă la cuptor 50 de minute, îndepărtează folia şi dă din nou la cuptor 20 de minute sau până când legumele se pătrund şi suprafaţa se rumeneşte.
Dovleac gratinat cu parmezan
Pofta buna!