Fasole Albă cu Dovleac din: fasole alba, dovleac, ceapa, usturoi, bulion de legume, cumin, coriandru, sare, piperulei de masline. Fasolea albă cu dovleac este un fel de mâncare reconfortant și nutritiv, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă. Această rețetă combină dulceața naturală a dovleacului cu textura cremoasă a fasolei albe, creând un preparat sățios și […]
Dovleac gratinat cu pui si curcuma
PrinteazaDovleac gratinat cu pui si curcuma din: dovleac, piept de pui, lapte, maizena, usturoi, curcuma, parmezan, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 bucată de dovleac de 1 kg
- 2 piepţi de pui fierţi
- 300 ml lapte semidegresat
- 30 g maizena
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă curcuma
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi si înlăturaţi seminţele dovleacului.Tăiati-l cuburi şi fierbeţi-l la aburi 15 minute, împreună cu usturoiul curăţat.
Tăiaţi cuburi carnea de pui.
Incălziţi cuptorul la termostat 7 (210 grade C), în poziţia „gril“. Diluaţi maizena în puţin lapte rece.
Incălziţi restul laptelui. Când e gata să dea în clocot, turnaţi-l peste maizena diluată, amestecând cu telul şi lăsaţi pe foc până când sosul se îngroaşă, amestecând întruna.
Luaţi de pe foc. Săraţi, piperaţi, adăugaţi curuma, apoi cuburile de dovleac scurse, căţeii de usturoi şi cuburile de carne de pui.
Puneţi totul într-o tavă, presăraţi parmezan şi lăsaţi să se gratineze 20-30 minute.
Pofta buna!
Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară
Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară din: fulgi de ovaz, lapte, dovleac, scortisoara, miere, nuci. Începeți ziua cu o notă caldă și confortabilă, savurând un bol de Terci de Ovăz. Această rețetă îmbină aromele bogate de toamnă cu beneficiile nutriționale ale ingredientelor sale, oferind un mic dejun sățios și reconfortant. Perfect pentru zilele răcoroase […]