Coleslaw cu Țelină și Morcov: Este o salată crocantă și revigorantă, perfectă pentru a însoți o varietate de feluri de mâncare. Această rețetă combină prospețimea țelinei și dulceața morcovilor, oferind o explozie de arome și texturi care sunt atât delicioase, cât și nutritive. Ideală pentru picnicuri, grătare sau prânzuri rapide, această salată este ușor de […]
Dovleac inabusit in coaja
PrinteazaDovleac inabusit in coaja din: dovlecei, unt, sare, patrunjel.
Ingrediente:
- 1-2 dovleci mici
- 100 g unt
- sare
- 1 legătură de pătrunjel
Preparare:
Dovleac inabusit in coaja: taie un dovleac pe jumătate şi se scoate miezul. Se curăţă bine de coajă astfel încât să rămână ca un bol care poate fi folosit.
Dacă este nevoie, se curăţă şi celălalt dovleac, iar miezul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare.
După ce s-a fiert, se scurge de apă bine şi se înăbuşe în unt, se presară sare după gust, iar după aceea se bagă în cuptor să se rumenească şi să capete acel gust dulce specific dovleacului copt.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se pune în cojile de dovleac pregătite.
serveşte cald, ornat cu pătrunjel verde. Secretul dovleacului copt este că trebuie preparat pe loc şi consumat cât este cald.
Dacă se răceşte sau este ţinut mai mult timp la frigider îşi pierde din savoare.
Pofta buna!
Ceai de Coada-Șoricelului și Lavandă
Ceai de Coada-Șoricelului și Lavandă – o băutură cunoscută pentru proprietățile sale calmante și benefice pentru sănătate. Această infuzie aromatică combină proprietățile medicinale ale cozii-șoricelului, recunoscută pentru efectele sale antiinflamatorii și digestive, cu efectul relaxant al lavandei. Este o alegere ideală pentru momentele de relaxare sau pentru a favoriza un somn liniștit. Reteta Ceai de […]
Nu prea consum dovleac. As incerca insa reteta asta de dovleac inabusit.