Dovleac cu jeleu de grepfruit

Printeaza

Dovleac cu jeleu de grepfruit din: grepfruit, portocale, gelatina, migdale, kiwi, menta, zahar tos, pudra de scortisoara, seminte de susan, dovlecei de placinta, frisca, sos de ciocolata.

 

Ingrediente:Dovleac_cu_jeleu_de_grepfruit

  • 3 grepfruituri
  • 3 portocale
  • 20 g gelatina
  • 100 g migdale
  • 4 kiwi
  • o lingura cu menta tocata
  • 200 g zahar tos
  • o jumatate de lingurita cu pudra de scortisoara
  • 30 g seminte de susan
  • doi dovlecei de placinta
  • frisca
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Dovlecii se spală, se taie în bucăţi, se fierb zece minute în apă cu puţină sare, apoi se aşază pe o tavă şi se presară pudră de scorţişoară.

Se introduc în cuptorul încins, se coc 15 minute la foc mediu, se scot şi se lasă să se răcească.

Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece şi se lasă să se umfle.

Portocalele şi grepfruturile se storc şi sucul obţinut se pune într-o oală.

Bucăţile de kiwi se spală, se pasează, se strecoară şi sucul obţinut se toarnă peste cel din oală.

Se pune oala cu suc la fiert, se adaugă zahărul tos şi se lasă să fiarbă până începe să clocotească.

Se ia de pe foc, se adaugă gelatina, menta tocată, migdalele şi seminţele de susan.

Se amestecă, se lasă să se răcească şi, când s-a răcit com¬plet, se ia din jeleu cu o lingură, se umplu dovlecii şi se introduc la rece 30 de minute.

Se servesc ca atare, cu sos de ciocolata sau cu frisca.

Dovleac cu jeleu de grepfruit

Dovleac_cu_jeleu_de_grepfruit

Pofta buna!

 

 

 

retete

Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară

Terci de Ovăz cu Dovleac și Scorțișoară din: fulgi de ovaz, lapte, dovleac, scortisoara, miere, nuci. Începeți ziua cu o notă caldă și confortabilă, savurând un bol de Terci de Ovăz. Această rețetă îmbină aromele bogate de toamnă cu beneficiile nutriționale ale ingredientelor sale, oferind un mic dejun sățios și reconfortant. Perfect pentru zilele răcoroase […]

Gofre

Gofre Aromate cu Dovleac și Scorțișoară

Gofre Aromate cu Dovleac și Scorțișoară din: piure de dovleac, faina de grau, oua, lapte, praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare, ulei, smantana. Bineveniți în lumea aromelor de toamnă cu această rețetă de gofre cu dovleac și scorțișoară, completată perfect de dulceața smântânii de vanilie. Aceste gofre sunt nu doar o încântare pentru papilele […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.