Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic
PrinteazaO reteta de dovleac la gratar cu pipet de porc si fistic din: dovleac, piept de porc, fistic si rozmarin.
- 600 g dovleac
- 140 g piept de porc (pancetta)
- 50 g fistic nesărat
- 1 crenguţă de rozmarin
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi taie pulpa felii groase de circa 3 cm. Pune feliile de dovleac pe grătarul încins şi frige-le câte 8 minute pe fiecare parte, având grijă să nu se ardă.
Taie pieptul de porc bucăţele şi căleşte-le într-o tigaie neaderentă, iară ulei, la foc mare, apoi scurge-i grăsimea topită pentru a rămâne crocant.
Adaugă rozmarinul tocat pentru aromă. Toacă bucăţi mari fisticul cu un cuţit ascuţit.Aşază feliile de dovleac pe farfurii şi presară peste ele bucăţelele de piept de porc crocante şi fisticul tocat.
Ca alternativă, poţi condimenta dovleacul fript cu puţin oţet balsamic şi miere sau, dacă doreşti să modifici preparatul, taie dovleacul felii subţiri, frige-le, apoi fa din ele rulouri umplute cu un amestec de brânză proaspătă de capră şi fistic tocat. Aromează totul cu busuioc şi piper râşnit.
Dovleac la grătar cu piept de porc şi fistic
Poftă bună!