Dovleac cu linte şi spanac
PrinteazaDovleac cu linte şi spanac din: dovlecei, linte, ceapa, usturoi, morcov, spanac baby, chimen, scortisoara, branza feta, menta verde, lamaie, migdale, sare, piper, ulei de masline, ardei capia.
- doi dovlecei pentru palcinta
- 100 g linte
- doua cepe
- doi catei de usturoi
- un morcov
- 300 g spanac baby
- 4 g chimen
- 2 g scortisoara
- 200 g branza feta
- menta verde
- o lamaie
- 50 g migdale
- sare
- piper
- ulei de masline
- ardei capia
Mod de preparare:
Lintea se înmoaie 20 de minute, apoi se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecurătoare.
Dovlecii se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe. Se ung cu ulei, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 30-35 de minute.
Se încing patru linguri cu ulei, se presară ceapa şi morcovul tăiate mărunt, usturoiul pisat sau tăiat felii şi se călesc la foc mediu zece minute.
Se presară scorţişoara şi chimenul, sare şi piper. Se adaugă lintea fiartă, o cană cu apă şi se lasă să fiarbă 15 minute.
Se adaugă suc de lămâie după gust, spanacul baby spălat, o lingură cu mentă tocată şi se mai lasă cinci minute pe foc.
Se umplu dovlecii, se pun din loc în loc cuburi de brânză, se presară migdale tocate şi se introduc în cuptorul încins pentru încă 15 minute.
Se servesc calzi sau reci, simpli sau cu salata de ardei copti.
Dovleac cu linte şi spanac
Pofta buna!
Foarte ciudata reteta asta