Ciorbă de Miel Tradițională – Rețeta Autentică din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, leustean, patrunjel, apa, suc de lamaie, piper, ulei, bors. Când vine vorba de sărbători, ciorba de miel este un fel de mâncare tradițional care nu lipsește din meniul românilor. Acest preparat aromat și sățios este perfect pentru a celebra […]
Dovleac cu linte
PrinteazaDovleac cu linte din: linte, dovleac, pasta de curry, ulei, spanac, coriandru, lime, nuca de cocos, seminte de rodie, iaurt.
Ingrediente:
- 600 ml supă de legume
- 200 g de linte verde, spălată
- 1 dovleac mare (circa 1 kg), tăiat în bucăţi mici
- 2 linguri pastă de curry
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 g de spanac
- 0 legătură mică de coriandru, frunzele tocate
- zeama şi coaja de la 1 lime, plus 1 lime tăiat în semiluni
- 1 lingură nucă de cocos
- 50 g seminţe de rodie
- iaurt degresat, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Intr-o oală mare, dă supa în clocot. Adaugă lintea, acoperă şi fierbe la foc mic 25-30 de minute, până când s-a fiert, însă nu şi-a pierdut textura.
Intre timp, amestecă dovleacul cu pasta de curry şi uleiul, apoi aşază-l într-un singur strat într-o tavă nonaderentă. Coace-120-25 de minute, până când devine fraged şi puţin caramelizat.
Adaugă dovleacul, spanacul, coriandrul, zeama şi coaja de lime peste linte. Presară nuca de cocos şi seminţele de rodie şi serveşte mâncarea cu semiluni de lime şi iaurt degresat.
Dovleac cu linte
Pofta buna!
Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească
Cum să Prepari Ciorbă de Miel cu Borș și Legume – Rețetă Tradițională Românească din: carne de miel, apa, bors, patrunjel, pastarnac, ceapa, ardei, rosii, leustean, sare, piper, boia, dafin, ulei. Combinația de miel, legume proaspete și borș acru creează un echilibru de gusturi ce aduce aminte de autenticitatea bucătăriei românești tradiționale. Această rețetă îți […]
N-am facut niciodata dovleac cu linte … e bun?