Dovleac lunguieţ cremos
PrinteazaDovleac lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan.
- un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă
- o linguriţă cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite
- 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- 250 ml smântână subţire
- 1/2 nucşoară
- un pahar de vin
- 2 mâini de parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Tăiaţi cu atenţie dovleacul în două, pe lungime, înlăturaţi seminţele cu o lingură, apoi tăiaţi-l felii de 2 cm grosime şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi seminţele de coriandru zdrobite şi ardeii iuţi, frunzele de cimbru, sare, piper şi ulei de măsline cât să învelească totul. Amestecaţi, apoi aşezaţi feliile de dovleac într-o tavă pentru cuptor sau într-un vas ceramic, în picioare. Feliile trebuie dispuse destul de strâns, chiar înghesuit.
Luaţi o bucată de hârtie cerată de dimensiunea tăvii sau a vasului, umeziţi-o sub robinet şi stoarceţi-o, apoi întindeţi-o peste dovleac, întorcând marginile înăuntru. Introduceţi tava în cuptorul încins pentru 30 de minute sau până când dovleacul începe să se înmoaie. Apoi înlăturaţi hârtia şi reintroduceţi tava în cuptor. Intre timp, radeţi nucşoara şi amestecaţi-o cu vinul, jumătate din parmezan, un praf de sare şi piper.
Scoateţi dovleacul din cuptor, turnaţi deasupra sosul cremos şi presăraţi cu restul de parmezan. Puneţi tava în cuptor pentru încă 10 minute, până când compoziţia devine aurie şi începe să formeze bule.
Dovleac lunguieţ cremos
Pofta buna!
Interesanta ideea asta