Dovleac cu mere si nuci
PrinteazaO reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt, mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper.
- 1,5 kg cubulete de dovleac
- 750 g ceapa
- 50 g unt
- 500 g cubulete de mere curatate
- 2 mere intregi
- 1 lingura zahar
- 1 litru supa de legume
- un carf de cutit scortisoara macinata
- un varf de cutit anason pisat
- 150 g nuci prajite
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi ceapa tăiată foarte mărunt (eventual, rasă fin) în unt timp de 5 minute. Adăugaţi cubuleţele de dovleac şi de măr şi ţineţi-le la foc potrivit încă 5 minute, apoi adăugaţi zahărul, condimentele şi supa de legume.
Fierbeţi până când se înmoaie dovleacul şi merele (cam 10-15 minute). Luati vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit. Strecuraţi zeama şi faceţi din dovleac şi mere un piure cât mai fin. Adăugaţi sare şi piper după gust.
Tăiaţi merele întregi, necurăţate, în rondele. Eliminaţi mijlocul cu cotor. Prăjiţi rondelele la grătar. Turnaţi crema de dovleac în castroane, puneţi în fiecare castron o rondea de măr prăjit şi peste aceasta, presăraţi nuci prăjite, zdrobite.
Dovleac cu mere si nuci
Pofta buna!