Dovleac placintar
PrinteazaDovleac placintar
Dovleacul plăcintar este un dovleac de iarnă care poate fi consumat atunci când multe alte legume nu mai sunt disponibile. Miezul său de culoare galben închis are o dulceaţă naturală. Copt, este delicios!
Dovlecii plăcintari sunt rotunzi la bază, au un gât alungit şi o coajă bej-gălbuie. Pentru a-i coace, ei trebuie tăiaţi în două, de-a lungul şi curăţaţi de sâmburi. Miezul se crestează din loc în loc. In despicături se aşazâ căţei de usturoi zdrobiţi şi unt, se presară sare şi piper negru proaspăt măcinat.
Dovleacul se pune pe o tavă de copt şi se lasă în cuptor la foc mic, cam o oră. Din când în când se unge cu unt.
Conform unei alte variante, puteţi umple dovleacul înainte de a-l coace. De asemenea, ei se coc foarte rapid după ce au fost decojiţi şi tăiaţi în bucăţi mari. Acestea se dau prin ulei, împreună cu bucăţi la fel de mari de dovlecel, ceapă, fenicul si rădăcină de felină.
Se coc şi se servesc cu brânză sfărâmicioasă de capră, ‘reprezentând o mâncare sublimă de toamnă.
Piureul din dovleac copt îndulceşte gustul supelor şi al mâncărurilor tip casserole. Una dintre cele mai gustoase combinaţii este cea cu ardei roţii copţi. Gustul afumat şi deopotrivă dulce al mâncării este irezistibil.