Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi
PrinteazaO reteta delicioasa de dovleac prajit cu piure de varza si cartofi din: dovleac, ulei de floarea soarelui, cartofi, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, ceapa verde, sare si piper.
- 1/4 dovleac cu coaja verde
- 200 ml ulei de floarea soarelui
pentru piure:
- 2 cartofi medii
- 1/4 varza
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 300 ml supa concentrata de legume
- 2-3 fire civeta (sau ceapa verde)
- sare si piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi taie-i felii subţiri; curăţă varza şi taie-o julien. Căleşte usturoiul zdrobit într-o cratiţă cu uleiul încins, adaugă varza şi cartofii şi condimentează cu sare şi piper, după gust. După 2 minute, toarnă supa concentrată de legume.
Fierbe totul până când legumele sunt aproape sfărâmate şi lichidul scade complet. Pasează compoziţia cu blenderul de mână şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Pune piureul să se răcească în frigider circa 20 de minute, curăţă dovleacul de coajă şi taie pulpa felii, apoi bastonaşe fine.
Incinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie şi prăjeşte dovleacul 1 minut. Scoate-l pe hârtie absorbantă.
Cu ajutorul a două linguri, formează găluşte din piureul răcit, aşază-le pe farfurii şi acoperă-le cu dovleacul prăjit crocant. Presară civetă tocată (sau ceapă verde) şi serveşte.
Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi
Pofta buna!