Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de dovleac prajit cu piure de varza si cartofi din: dovleac, ulei de floarea soarelui, cartofi, varza, usturoi, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, ceapa verde, sare si piper.

Ingrediente:Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi

  • 1/4 dovleac cu coaja verde
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

pentru piure:

  • 2 cartofi medii
  • 1/4 varza
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 300 ml supa concentrata de legume
  • 2-3 fire civeta (sau ceapa verde)
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi taie-i felii subţiri; curăţă varza şi taie-o julien. Căleşte usturoiul zdrobit într-o cratiţă cu uleiul încins, adaugă varza şi cartofii şi condimentează cu sare şi piper, după gust. După 2 minute, toarnă supa concentrată de legume.

Fierbe totul până când legumele sunt aproape sfărâmate şi lichidul scade complet. Pasează compoziţia cu blenderul de mână şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Pune piureul să se răcească în frigider circa 20 de minute, curăţă dovleacul de coa­jă şi taie pulpa felii, apoi bastonaşe fine.

Incinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie şi prăjeşte dovleacul 1 minut. Scoate-l pe hârtie absorbantă.

Cu ajutorul a două linguri, formează găluşte din piureul răcit, aşază-le pe farfurii şi acoperă-le cu dovleacul prăjit crocant. Presară civetă tocată (sau ceapă verde) şi serveşte.

Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi

Dovleac prăjit cu piure de varză şi cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.