Dovleac cu sos pesto

Printeaza

Dovleac cu sos pesto din: dovleac, sos pesto, ulei, ceapa, rosii, spanac, feta, nuci de pin.

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac
  • 4 linguri sos pesto
  • 1 ceapă, tăiată sferturi
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 250 g roşii cireaşă
  • 80 g spanac
  • 80 g brânză feta, sfărâmată
  • 35 g roşii deshidratate, tocate
  • 2 linguri nuci de pin, rumenite

 

Mod de preparare:

Dovleac cu sos pesto: Incinge cuptorul la semnul 6/180 C. Taie dovleacul în două, scoate seminţele şt crestează-l din loc în loc. Unge cu ulei şi jumătate din sosul pesto, acoperă cu folie unsă cu ulei şi dă la cuptor 1 oră, până când se pătrunde.

Aşază ceapa în tava de copt cu uleiul şi dă la cuptor 25 minute. Adaugă roşiile şi costiţa şt dă la cuptor 20 minute.

Adaugă spanacul, pesto râmas, brânza şi roşiile deshidratate, amestecă şi potriveşte gustul de sare şi lasă deoparte.

Scoate dovleacul din cuptor, scobeşte din pulpă şi amestecă cu legumele. Umple golurile cu amestec şi dă la cuptor 10 minute.

Presară nuci de pin şi serveste.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.