Dovleac cu sos pesto
PrinteazaDovleac cu sos pesto din: dovleac, sos pesto, ulei, ceapa, rosii, spanac, feta, nuci de pin.
Ingrediente:
- 1 kg dovleac
- 4 linguri sos pesto
- 1 ceapă, tăiată sferturi
- 1 lingura ulei de măsline
- 250 g roşii cireaşă
- 80 g spanac
- 80 g brânză feta, sfărâmată
- 35 g roşii deshidratate, tocate
- 2 linguri nuci de pin, rumenite
Mod de preparare:
Dovleac cu sos pesto: Incinge cuptorul la semnul 6/180 C. Taie dovleacul în două, scoate seminţele şt crestează-l din loc în loc. Unge cu ulei şi jumătate din sosul pesto, acoperă cu folie unsă cu ulei şi dă la cuptor 1 oră, până când se pătrunde.
Aşază ceapa în tava de copt cu uleiul şi dă la cuptor 25 minute. Adaugă roşiile şi costiţa şt dă la cuptor 20 minute.
Adaugă spanacul, pesto râmas, brânza şi roşiile deshidratate, amestecă şi potriveşte gustul de sare şi lasă deoparte.
Scoate dovleacul din cuptor, scobeşte din pulpă şi amestecă cu legumele. Umple golurile cu amestec şi dă la cuptor 10 minute.
Presară nuci de pin şi serveste.
Pofta buna!