Piure de dovleac cu parmezan din: dovleac, unt, smantana, usturoi, parmezan. Dovleacul este bogat în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o sursă bună de fibre, vitamina A, vitamina C, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betacarotenul, care are beneficii pentru sănătatea ochilor și sistemul imunitar. Reteta low carb Ingrediente: […]
Dovleac cu susan
PrinteazaDovleac cu susan din: dovleac, spanac, taietei, miere, ulei, sos de soia, susan.
- 600 g dovleac
- 100 g frunze de spanac proaspăt
- 250 g tăieţei laţi de orez
- 4 linguri ulei
- 2 linguri miere
- 8 linguri sos de soia
- 2 linguri susan
Mod de preparare:
Se curăţă dovleacul, se îndepărtează seminţele, iar pulpa se taie felii.
Spanacul se curăţă, se spală bine sub jet de apă şi se lasă să se scurgă.
Tăieţeii de orez se fierb în apă, se amestecă bine, pentru a nu se lipi.
Apoi se scot din wok si se clătesc cu apă rece.
Se încinge uleiul în wok şi se prăjesc feliile de dovleac. Se sting cu miere şi sos de soia si se lasă la fiert până devin sirop.
Apoi, se adaugă tăieţeii deja fierţi, se amestecă cu grijă până se încălzesc.
Se fierbe până când se înmoaie spanacul.
Se serveşte presărat cu susan.
Pofta buna!
Supă cremoasă de dovleac cu nucșoară și scorțișoară
Supă cremoasă de dovleac cu nucșoară și scorțișoară din: dovleac, ceapa, usturoi, cartof, morcov, supa de legume, lapte de cocos, nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de masline, smantana. Ingrediente: 500 g de dovleac (cuburi) 1 ceapă mare (tocată) 2 căței de usturoi (mărunțiți) 1 cartof mare (cuburi) 1 morcov mare (tăiat rondele) 1 litru […]
Dovleacul: beneficii si retete
Dovleacul: beneficii si retete. Dovleacul, cunoscut științific sub numele de Cucurbita pepo, este o plantă din familia cucurbitaceelor. Fructul său este adesea numit dovleac sau bundeva și este larg cultivat în întreaga lume. Dovleacul este apreciat pentru gustul său delicios și pentru utilizările sale culinare variate. Există o varietate de soiuri de dovleac, inclusiv dovleacul […]
Pofta buna!