Dovleac umplut cu amestec de chili picant
PrinteazaO reteta delicioasa de dovleac umplut cu amestec de chili picant din: dovleac, ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, chimion, carne de vita, bulion, fasole boabe, coriandru si spanac.
- 2 dovleci plăcintari mici, înjumătăţiţi pe lungime şi curăţaţi de seminţe
- o lingură ulei de măsline
- o ceapă roşie, tăiată
- 2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi fin
- 2 linguriţe de chimion
- 250 g carne de vită slabă, tocată
- 2 linguri de bulion (pastă de roşii)
- 410 g fasole boabe din conservă, clătită şi scursă
- 10 g frunze tocate de coriandru
- 50 g frunze de spanac
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200ºC. Se dau bucăţile de dovleac prin puţin ulei şi se rumenesc pe o tavă aprox. 45 de minute, până se înmoaie.
Între timp, se încinge într-o tigaie restul de ulei în care se căleşte ceapa câteva minute până se înmoaie.
Se adaugă ardeii şi chimionul, se prăjesc un minut după care se adaugă carnea tocată şi se lasă la rumenit pentru 3-4 minute.
Se adaugă pasta de roşii şi fasolea boabe cu un strop de apă şi se condimentează.
Se dă într-un clocot şi se menţine fierbinte.
Dacă preferaţi, se lasă să se răcorească şi se congelează timp de maxim o lună, după care se dezgheaţă şi se reîncălzeşte.
Se scobeşte puţin din miezul dovlecilor şi se amestecă cu compoziţia picantă şi jumătate din cantitatea de coriandru.
Se umple fiecare bucată de dovleac cu câte un sfert din cantitatea obţinută şi se presară cu restul de coriandru.
Se stropeşte spanacul cu puţin ulei de măsline, se asezonează şi se serveşte pe post de garnitură la dovleac.
Dovleac umplut cu amestec de chili picant
Pofta buna!