Dovleac umplut cu carne de vita
PrinteazaDovleac umplut cu carne de vita din: dovleac, ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, carne de vita, rosii pasate, supa de oase, cimbru, oregano, sare de mare.
- 1 dovleac
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare
- 1 capatana de usturoi
- 2 morcovi
- 400 g carne de vita tocata mic
- 100 ml rosii pasate
- 120 ml supa de oase
- piper proaspat macinat
- 1 lingura cimbru maruntit
- 1 lingura oregano tocat
- sare de mare dupa gust
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 grade. Dovleacul se spală, se taie pe jumătate şi se curăţă de seminţe cu ajutorul unei linguri. Interiorul se sărează uşor, se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se lasă 35 minute la cuptor.
După 20 minute se acoperă cu o folie de aluminiu, pentru a nu se înnegri. Separat, se pregăteşte umplutura, din ceapa şi usturoi tocate fin, morcov tocat cubuleţe mici şi came de vită măruntită.
Amestecul se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei de măsline, după 3-4 minute adăugându-se roşiile pasate, apoi supa de oase.
După ce amestecul scade timp de 10 minute, se asezonează cu sare şi piper, punându-se şi ierburile de gust măruntite.
Dovleac umplut cu carne de vita
Pofta buna!
A fost bun dovleacul umplut cu carne?