Dovleac umplut cu ciuperci
PrinteazaDovleac umplut cu ciuperci din: dovleac, ciuperci, bulgur, ceapa, usturoi, zarzavat, ulei, sare, piper.
- 1 dovleac de mărime mijlocie
- 200 g ciuperci
- 100 g bulgur
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- 1 lingură zarzavat cu sare la borcan
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înăbuşe ceapa mărunţită în ulei, se adaugă usturoiul pisat, apoi ciupercile la fel mărunţite şi se înăbuşe împreună în continuare până când le scade apa.
Se adaugă bulgurul spălat şi scurs, zarzavatul cu sare, se asezonează cu piper şi sare dacă mai este nevoie şi se amestecă.
Se spală dovleacul, se taie capac pe partea superioară şi se scobeşte miezul cu seminţe, apoi se umple cu compoziţia de bulgur. Se pune capacul, se înveleşte în folie de aluminiu şi se dă la cuptor 40-50 minute.
La sfârşit se desface din folie şi se lasă la rumenit.
Pofta buna!