Dovleac umplut cu ciuperci

Printeaza

Dovleac umplut cu ciuperci din: dovleac, ciuperci, bulgur, ceapa, usturoi, zarzavat, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Dovleac umplut cu ciuperci

  • 1 dovleac de mărime mijlocie
  • 200 g ciuperci
  • 100 g bulgur
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 lingură zarzavat cu sare la borcan
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se înăbuşe ceapa mărunţită în ulei, se adaugă usturoiul pisat, apoi ciupercile la fel mărunţite şi se înăbuşe împreună în continuare până când le scade apa.

Se adaugă bulgurul spălat şi scurs, zarzavatul cu sare, se asezonează cu piper şi sare dacă mai este nevoie şi se amestecă.

Se spală dovleacul, se taie capac pe partea superioară şi se scobeşte miezul cu seminţe, apoi se umple cu compoziţia de bulgur. Se pune capacul, se înveleşte în folie de aluminiu şi se dă la cuptor 40-50 minute.

La sfârşit se desface din folie şi se lasă la rumenit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.