Dovleac umplut cu carne si carnati
PrinteazaDovleac umplut cu carne si carnati din: dovleac, carne tocata, carnati, ceapa, usturoi, ou, cascaval, smantana, ulei, vegeta, sare, piper, curry.
- 1 dovleac mic
- 450 g carne tocată
- 250 g cârnaţi ţărăneşti
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ou
- caşcaval ras
- smântână
- ulei
- vegeta
- sare
- piper
- curry
Mod de preparare:
Se ia dovleacul şi se taie o treime din partea superioară, după care se scobeşte de sâmburi şi de miez, astfel încât să-i rămână un perete de 1 cm grosime.
Se presară cu puţină vegeta şi se pune deoparte. Se taie mărunt ceapa şi căţeii de usturoi şi se pun la călit în trei linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată, se condimentează după gust cu sare şi piper, lăsând compoziţia pe foc până se albeşte carnea.
Atunci se adaugă cârnaţii, tăiaţi felii şi se mai înăbuşă 5-6 minute. Intr-o altă cratiţă se căleşte miezul de dovleac scobit în două linguri de ulei, se condimentează cu sare şcurry, lăsând să fiarbă înăbuşit 10-12 minute. Se amestecă apoi cu carnea, se adaugă oul, se omogenizează bine totul şi se umple dovleacul.
Deasupra se presară caşcavalul şi se pune câte o lingură de smântână. Se poate orna cu câteva felii de cârnaţi. Se dă dovleacul la cuptorul încălzit în prealabil şi se coace timp de o oră.
Se serveşte tăiat felii.
Pofta buna!