Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata
PrinteazaDovleac umplut cu carne tocata si verdeata din: dovlecei, orez, paine toast, vin alb, ceapa verde, telina, usturoi, ghimbir, patrunjel, oua, sare, carne tocata de vita, merisoare, piper.
- 4 dovlecei mici (circa 12 cm diametru)
- 40 g orez cu bob lung
- 2 felii paine toast
- 100 ml vin alb sec
- 3 cepe verzi
- 2 fire telina
- 2 catei de usturoi
- 3 cm ghimbir
- 1 legatura patrunjel
- 2 oua
- sare
- 400 g carne tocata de vita
- 100 g merisoare uscate
- piper
Mod de preparare:
Se taie capacele de la dovlecei si se golesc de seminte. Se fierbe orezul in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se taie cuburi pâinea toast şi se înmoaie în vin. Se curăţă ceapa, ţelina şi usturoiul şi se taie felii. Se decojeşte ghimbirul şi se toacă, împreună cu pătrunjelul. Se bat ouăle cu un praf de sare.
Intr-un castron, se amestecă legumele cu carnea tocată şi se adaugă pâinea stoarsă; se amestecă. Se adaugă orezul fiert şi merişoarele, sare şi piper. Dovlecii goliţi se umplu cu compoziţia pregătită şi se aşază deasupra capacul.
Se dau la cuptor şi se toarnă deasupra puţină apă. Se încinge cuptorul la 180 °C şi se coc cca 45 min.
Dovleac umplut cu carne tocata si verdeata
Pofta buna!
Ce nebunie este in dovleacul ala :))) Ai pus de toate pentru toti