Dovleac umplut cu legume si carne
PrinteazaDovleac umplut cu legume si carne din: dovleac, dovlecel, ardei, rosii, ceapa, carne de porc, ulei, sare, piper.
- un dovleac mic
- un dovlecel
- un ardei gras
- 300 g carne de porc
- 2-3 roşii
- o ceapă
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- 3-4 fire pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-o lingură de ulei se pun la călit ceapa şi carnea, tăiate foarte mărunt. Se presară cu sare, se lasă până ce carnea şi-a schimbat culoarea şt se adaugă miezul de dovleac tăiat cubuleţe. Se lasă 2-3 minute.
In dovleacul golit de miez se pun carnea cu miezul de dovleac. Dovlecelul tăiat rondele se amestecă cu ardeiul gras şi roşiile, se picură cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper şi se adaugă şi acestea în dovleac.
Se unge dovleacul la exterior cu puţin ulei şi se dă lâ cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Se serveşte cu pătrunjel.
Pofta buna!