Dovleac umplut cu vitel
PrinteazaDovleac umplut cu vitel din: dovlecei, carne de vitel, ceapa, ulei, morcovi, telina, suc de rosii, sare, piper.
- 2 dovleci plăcintari medii
- 600 g carne de vitel tocată
- 3 cepe
- 2-3 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 telină mică
- 6 linguri suc de roşii
- 200 ml supă de legume
- sare
- piper
- 1 crenguţă cimbru
Mod de preparare:
Cureţi cepele, le toci şi le căleşti în ulei până când devin uşor sticloase. Pui morcovii şi ţelina curăţate şi tocate, iar după câteva minute carnea şi laşi să fiarbă până când se evaporă sucul lăsat.
Adaugi supa de legume şi sucul de roşii, amesteci şi laşi să fiarbă până când scade uşor. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Tai dovlecii în jumătate, le scoţi seminţele şi îi ţii 10 minute în cuptor, cu scobitura în sus. îi scoţi şi îi umpli cu carne. Ii aşezi într-o tavă tapetată, presari cimbru uscat şi-i mai ţii la cuptor 20-25 de minute.
Pofta buna!