Dovleac umplut cu paste si bacon
PrinteazaDovleac umplut cu paste si bacon din: dovleci mici, praz, unt, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval, paste, bacon.
Ingrediente:
- 4 dovleci mici
- 4 fire praz
- 20 g unt
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- 20 g unt
- 20 g făină
- 350 ml lapte
- 80 g caşcaval
- sare
- piper
Ingrediente pentru umplutură:
- 350 g paste
- 6 felii bacon
Mod de preparare:
Se taie mărunt baconul şi se căleşte cu sare şi piper, după gust, fără ulei, într-o tigaie.
Dovlecii se spată, se golesc de seminţe şi se pun la microunde câte doi, pentru 8 minute. Apoi, se golesc de miez, care se taie cuburi.
Prazul tăiat rondele se căleşte în unt şi se lasă 20 de minute. Apoi, se adaugă miezul de dovleac şi se mai lasă 5 minute împreună.
Se face sosul alb şi, când a devenit gros, se amestecă cu prazul şi dovleacul.
Se fierb pastele şi, după ce au fiert, se amestecă uşor cu baconul şi prazul cu sos alb.
Se umplu dovlecii cu paste, se presară caşcaval şi se pun la cuptor pentru 5 minute.
Dovleac umplut cu paste si bacon
Pofta buna!