Dovleac umplut cu paste si bacon

Printeaza

Dovleac umplut cu paste si bacon din: dovleci mici, praz, unt, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval, paste, bacon.

 

Ingrediente:

  •  4 dovleci mici
  •  4 fire praz
  •  20 g unt
  •  sare
  •  piper

Ingrediente pentru sos:

  •  20 g unt
  •  20 g făină
  •  350 ml lapte
  •  80 g caşcaval
  •  sare
  •  piper

Ingrediente pentru umplutură:

  •  350 g paste
  •  6 felii bacon

Mod de preparare:

Se taie mărunt baconul şi se căleşte cu sare şi piper, după gust, fără ulei, într-o tigaie.

Dovlecii se spată, se golesc de seminţe şi se pun la microunde câte doi, pentru 8 minute. Apoi, se golesc de miez, care se taie cuburi.

Prazul tăiat rondele se căleşte în unt şi se lasă 20 de minute. Apoi, se adaugă miezul de dovleac şi se mai lasă 5 minute împreună.

Se face sosul alb şi, când a devenit gros, se amestecă cu prazul şi dovlea­cul.

Se fierb pastele şi, după ce au fiert, se amestecă uşor cu baconul şi prazul cu sos alb.

Se umplu dovlecii cu paste, se presa­ră caşcaval şi se pun la cuptor pentru 5 minute.

 

Dovleac umplut cu paste si bacon

Dovleac_umplut_cu_paste_si_bacon

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.