Dovleac umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de dovleac umplut: paine, ghimbir, usturoi, carne de vita, ulei, ceapa verde, oua, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 dovleac mai mic
- 3 felii pâine uscată
- 1bucăţică ghimbir
- 3 căţei de usturoi
- 500 g carne tocată de vită
- 2 linguri ulei
- 1legătură ceapă verde
- 2 ouă
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli dovleacul, îl tai pe jumătate, scoţi seminţele şi tai fiecare jumătate în 3-4 felii. Aşezi feliile într-o tavă, torni apă cam de două degete, acoperi cu folie de aluminiu şi coci în cuptorul încins circa 25 de minute.
Inmoi pâinea în apă caldă. Cureţi ghimbirul de coajă, îl toci mărunt şi pisezi usturoiul curăţat Căleşti 2/3 din carne în uleiul încins. Amesteci carnea călită cu cea crudă, adaugi ouăle, ceapa tocată, pâinea stoarsă, usturoiul şi ghimbirul, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust.
Cu această compoziţie, umpli feliile de dovleac, le aşezi pe o tavă unsă cu puţin ulei şi le introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute.
Pofta buna!