Chiftelute de dovlecei cu sos din: dovlecei, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval de post, ulei, pesmet, iaurt de soia, castraveti, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 legături ceapă verde o legătură usturoi o legătură mărar o legătură pătrunjel verde sare piper 100 g caşcaval de post ulei pentru prăjit 100 g […]
Dovlece umpluti cu carne
PrinteazaDovlece umpluti cu carne din: dovlecei, carne tocata, ceapa, ou, rosii, cartof, sare, condimente, verdeata, cimbru.
- 6-8 dovlecei mijlocii
- 500 g carne tocata
- 2 cepe
- 1 ou
- 2 rosii
- 1 cartof crud
- sare
- condimente
- verdeata tocata
- cimbru
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleceii de coaja subţire, îi goliţi de seminţe, îi spălaţi şi-i lăsaţi la scurs.
Amestecaţi carnea cu: ceapă tocată, verdeaţă, 1 ou crud, 1 roşie felii fără pieliţă şi cartoful dat pe răzătoarea mică, spălat în apă rece şi scurs. Săraţi, condimentaţi şi omogenizaţi amestecul.
Umpleţi dovleceii, îi puneţi în cratiţă, acoperiţi cu apă caldă, puneţi o roşie felii şi cimbru sau mărar şi lăsaţi să fiarbă 30 min. întoarceţi legumele în timpul fierberii.
Scădeţi mâncarea 10 min în cuptor, la foc iute. Serviţi cu pâine proaspătă şi smântână alături, cu vin rose.
Pofta buna!
poate iti place si:
Creveti cu dovlecei
Creveti cu dovlecei din: dovlecei, sare, unt, ulei, usturoi, oregano, ceapa, creveti, amidon, vin, suc de lamaie, capere, patrunjel, sare. Ingrediente: 2 dovlecei ¼ lingurita sare 1 lingura unt nesărat 2 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi, tocate 1 lingurita oregano proaspat 1 ceapa, tocată ½ kg creveți decorticati ½ ceasca supa de […]
Pofta buna!