Dovlecei aromati umpluti cu carne
PrinteazaDovlecei aromati umpluti cu carne din: dovlecei, carne, orez, ceapa, morocv, usturoi, ulei, cimbru, boia, busuioc, rosii, bulion.
- 3 dovlecei
- 400 g carne tocată
- 2 cepe
- 1 morcov
- ulei
- 2 căţei usturoi
- sare
- piper
- 2 linguri orez
- cimbru
- busuioc uscat
- marar
- foi de dafin
- 4 roşii
- 500 g bulion
- 1 linguriţă boia
Mod de preparare:
Speli dovleceii, le tai codiţele, apoi în două. îi cureţi din loc în loc, tip zebră, îl scobeşti uşor, păstrezi miezul şi îi dai cu sare. Căleşti ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă, adaugi morcovul ras, carnea, boiaua, sare şi piper, după gust.
Când carnea devine albicioasă pui miezul de la dovlecei, usturoiul ras şi mărarul tăiat fin. Amesteci, laşi să clocotească până scade zeama şi presari orezul spălat, laşi să fiarbă puţin şi dai deoparte.
Umpli dovleceii, îi aşezi într-un vas, tai roşiile rondele şi le aşezi căpăcele pe dovlecei. Aşezi printre ei cimbru, foi de dafin, busuioc, după gust, torni bulionul desfăcut cu apă, dacă este nevoie, îi acoperi şi îi fierbi la foc domol.
Sunt gata când intră furculiţa cu uşurinţă în ei.
Pofta buna!