Dovlecei cu brânză şi ierburi

Printeaza

Dovlecei cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei_cu_brânza_si_ierburi

  • 4 dovlecei (zucchini)
  • 4 cartofi
  • 200 g branza telemea rasa
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • patrunjel verde
  • oregano
  • unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe dovleceii întregi, în apă cu sare, pentru 10 minute, taie-i pe lungime şi scobeşte-le miezul. Pune-l într-un castronel.

Fierbe cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi în apă cu sare, scurge-i şi prepară un piure mai consistent cu unt, smântână şi un praf de sare.

Amestecă brânzeturile cu restul de smântână, verdeaţa tocată mărunt şi sare după gust. Adaugă piureul, miezul de dovlecel (tocat) şi leagă-le cu ouăle.

Umple dovleceii cu această compoziţie şi dă-i la cuptorul încins 10-15 minute, cât să prindă o crustă aurie. Serveşte-i de îndată.

Dovlecei cu brânză şi ierburi

Dovlecei_cu_brânza_si_ierburi

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bravo, asta imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.