Dovlecei cu brânză şi ierburi
PrinteazaDovlecei cu brânză şi ierburi din: dovlecei, cartofi, branza telemea, branza de vaci, smantana, oua, patrunjel verde, oregano, unt, sare, piper.
- 4 dovlecei (zucchini)
- 4 cartofi
- 200 g branza telemea rasa
- 200 g branza de vaci
- 200 g smantana
- 2 oua
- patrunjel verde
- oregano
- unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe dovleceii întregi, în apă cu sare, pentru 10 minute, taie-i pe lungime şi scobeşte-le miezul. Pune-l într-un castronel.
Fierbe cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi în apă cu sare, scurge-i şi prepară un piure mai consistent cu unt, smântână şi un praf de sare.
Amestecă brânzeturile cu restul de smântână, verdeaţa tocată mărunt şi sare după gust. Adaugă piureul, miezul de dovlecel (tocat) şi leagă-le cu ouăle.
Umple dovleceii cu această compoziţie şi dă-i la cuptorul încins 10-15 minute, cât să prindă o crustă aurie. Serveşte-i de îndată.
Dovlecei cu brânză şi ierburi
Pofta buna!
Bravo, asta imi place