Dovlecei cu carne la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Dovlecei_cu_carne_la_cuptor

  • 4 dovlecei
  • 500 g carne de pui
  • două cepe
  • două felii de pâine, doi cartofi
  • 3 linguri cu pastă de tomate
  • 200 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

 

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se spală, se scur­ge de apă, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un castron.

Se încinge puţin ulei într-o tiga­ie, se pune ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, se căleşte până devine aurie şi se adaugă carnea de pui.

Se condimentează, se căleşte cinci minute şi se ia de pe foc. Se lasă să se răcească, se adaugă pâinea înmuiată şi stoarsă de apă, pătrunjel tocat şi o lingură cu pastă de tomate.

Se stropeşte o formă cu ulei, se aşază alternativ rondele subţiri de cartofi şi dovlecei, se pune deasupra carne, un rând de cartofi şi dovlecei şi tot aşa până se termină ingredientele.

Se dizolvă pasta de tomate rămasă cu o cană cu apă, se toarnă peste ingredientele din formă şi se introduc în cuptor.

Dovlecei cu carne la cuptor

Dovlecei_cu_carne_la_cuptor

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. am vazut ca mai sunt dovlecei la piata, maine fac si eu pentru pranz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.