Dovlecei cu carne de porc

Printeaza

 Dovlecei cu carne de porc din: dovlecei, cartofi, carne de porc, ceapa, usturoi, mazare, rosii, pasta de tomate, ulei, leurda, sare, piper, marar, patrunjel, legume.

Ingrediente:Dovlecei cu carne de porc

  • 4 dovlecei
  • 5 cartofi
  • 500 g carne de porc
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 300 g mazăre
  • o conservă cu roşii
  • o lingură de pastă de tomate
  • ulei de floarea-soarelui
  • o legătură de leurdă
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Cartofii se ciurăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Dovleceii se spallă, se taie în felii şi se pun într-un castron.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se t.aie mărunt şi se pun pe o farfurie.

Carnea de piorc se spală şi se taie în cubuiri. într-o tigaie se încinge puţin ulei, se adaugă carnea şi se prăjeşte timp de zece minute la foc mediu.

Se scoate din cratiţă şi se varsă uleiul. Se încing alte cinci llinguri de ulei.

Se adaugă ceapa şi se căleşte până când devine aurie.

Se pun dovleceii, mazărea spălată şi roşiile în suc propriu din conservă. Se toarnă o cană de apă şi pasta de tomate dizolvată cu puţină apă.

Se adaugă cartofii, sarea şi piperul după gust. Când legumele sunt aproape fierte, se pun carnea şi frunzele de leurdă, tocate mărunt.

Se opreşte focul şi se adaugă mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt. Se serveşte cu salată din legume de sezon.

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

Dovlecei umpluti cu carne de porc

Dovlecei umpluti cu carne de porc

Dovlecei umpluti cu carne de porc din: dovlecei, usturoi, lamaie, pasta de rosii, menta, orez, carne de porc, unt, chimen, sare, piper. Ingrediente: 8 dovlecei 2 căţei mari de usturoi zeama unei lămâi 2 linguri pastă de roşii 2 linguri mentă uscată umplutura: 1 pahar orez 200 g carne de porc tocată 20 g unt […]

 

Musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan

Musaca de dovlecei si carne de porc tocata

O reteta de musaca de dovlecei cu carne de porc, ceapa, ou, rosii, faina, sare, pipet, patrunjel si sos de smantana. Ingrediente: 3 vinete doi dovlecei 700 g carne de porc tocată două cepe un ou 200 ml smîntînă 4 roşii o lingură de făină sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui carne de vită carne […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.