Dovlecei cu ceapa la borcan
PrinteazaDovlecei cu ceapa la borcan din: dovlecei, ceapa, seminte de mustar, marar, otet, foi de dafin, radacina de hrean, apa, sare grunjoasa, boabe de piper negru, seminte de coriandru.
- 3 kg dovlecei
- 1 kg ceapa
- 1 legatura marar
- 1 lingurita seminte de mustar
- 500 ml otet
- 5 foi de dafin
- 2 radacini de hrean
- 1 l apa
- 5 linguri sare grunjoasa
- 1 lingura boabe d epiper negru
- 1 lingura seminte de coriandru
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi tăiaţi-i în felii cu grosimea de 5 mm. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în rondele. Dacă este mai mică, lăsaţi-o întreagă.
Puneţi în borcane felii de dovlecei, rondele de ceapă şi cepe întregi, câte 1 bucăţică de hrean, 1 foaie de dafin, 1 linguriţă seminţe de muştar şi 1 ramură de mărar.
Fierbeţi oţetul cu apa, sarea, seminţele de coriandru, piperul, mărarul şi boabele de muştar rămase.
Turnaţi lichidul fierbinte peste ingredientele din borcane, lăsaţi borcanele la răcit şi apoi legaţi-le.
Dovlecei cu ceapa la borcan
Pofta buna!