Dovlecei cu ceapa si orez

Printeaza

Dovlecei cu ceapa si orez din: dovlecei, ceapa, orez, apa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei cu ceapa si orez

  • 1,5 kg dovlecei
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 4 pahare orez
  • 4 pahare apă caldă
  • ulei pentru prăjit
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un vas cu ulei bine încins, se prăjesc pe rând ceapa şi apoi dovleceii tăiaţi rondele. Se întorc pe ambele feţe, pentru a se rumeni uniform.

Se toarnă deasupra apă caldă şi se lasă să dea un clocot pe foc. Se adaugă orezul bine spălat, se sărează şi se piperează. Se lasă la foc potrivit până ce orezul a fiert bine.

Se servesc calzi, cu roşii tăiate felii, stropite cu suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.