Dovlecel cu ulei si verdeata din: dovlecei, ulei, verdeaţă, sare. Ingrediente: 2 kg dovlecei proaspeţi 100 ml ulei 2 legături verdeaţă sare Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coajă şi de seminţe şi se taie în bucăţi potrivit de mari. Se pot folosi şi dovlecei conservaţi. Se pun apoi la fiert […]
Dovlecei conservati pentru iarnă
PrinteazaDovlecei conservati pentru iarnă din: dovlecei, sare grunjoasa, apa, otet din vin, aspirina.
- 2 kg dovlecei tineri, fara seminte
- sare grunjoasa
- apa
- otet din vin
- 5-10 tablete de aspirina
Mod de preparare:
Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi codiţe, după care îi dai pe răzătoarea mare.
Ii pui într-un vas mai mare, torni peste ei apă rece şi îi laşi astfel timp de aproximativ 4 ore.
Scurgi apa, storci puţin dovleceii, apoi îi aşezi în borcane de 350-400 ml, fără să-i presezi.
Faci o marinată slab concentrată, cu 1 linguriţă de sare şi una de oţet, la 1 litru de apă.
Torni încet marinata în borcane, după care le scuturi uşor, ca să iasă aerul.
In fiecare borcan, pui câte 1-2 tablete de aspirină simplă (nu tamponată), după care capsezi borcanele sau le înfiletezi capacele.
Le fierbi la bain-marie de două ori, în două zile consecutive, de fiecare dată câte 10 minute.
Scoţi borcanele din lichid abia după a doua zi, după ce s-au răcit complet.
Dovlecei conservati pentru iarnă
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecel cu ulei si verdeata
Pofta buna!