Dovlecei conservati pentru iarnă

Printeaza

Dovlecei conservati pentru iarnă din: dovlecei, sare grunjoasa, apa, otet din vin, aspirina.

 

Ingediente:Dovlecei_conservati_pentru_iarna

  • 2 kg dovlecei tineri, fara seminte
  • sare grunjoasa
  • apa
  • otet din vin
  • 5-10 tablete de aspirina

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi codiţe, după care îi dai pe răzătoarea mare.

Ii pui într-un vas mai mare, torni peste ei apă rece şi îi laşi astfel timp de aproximativ 4 ore.

Scurgi apa, storci puţin dovleceii, apoi îi aşezi în borcane de 350-400 ml, fără să-i presezi.

Faci o marinată slab concentrată, cu 1 linguriţă de sare şi una de oţet, la 1 litru de apă.

Torni încet marinata în borcane, după care le scuturi uşor, ca să iasă aerul.

In fiecare borcan, pui câte 1-2 tablete de aspirină simplă (nu tamponată), după care capsezi borcanele sau le înfiletezi capacele.

Le fierbi la bain-marie de două ori, în două zile consecutive, de fiecare dată câte 10 minute.

Scoţi borcanele din lichid abia după a doua zi, după ce s-au răcit complet.

 

Dovlecei conservati pentru iarnă

Dovlecei_conservati_pentru_iarna

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salată de dovlecei

Dovlecel cu ulei si verdeata

Dovlecel cu ulei si verdeata din: dovlecei, ulei, verdeaţă, sare.   Ingrediente: 2 kg dovlecei proaspeţi 100 ml ulei 2 legături verdeaţă sare       Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coajă şi de seminţe şi se taie în bucăţi potrivit de mari. Se pot folosi şi dovlecei conservaţi. Se pun apoi la fiert […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.