Dovlecei conservati

Printeaza

O reteta de dovlecei conservati din: dovlecei, frunze de telina, ceapa, otet, apa, sare grunjoasa, miere, boabe de piper si boabe de mustar.

Ingrediente:Dovlecei conservati

  • 1 kg dovlecei foarte tineri si fragezi
  • frunze de telina
  • 2 cepe albe

pentru solutia de conservare:

  • 1 pahar otet de 9 grade
  • 3 pahare apa
  • sare grunjoasa neiodata (cate 1 lingura pentru fiecare litru de lichid)
  • 1 lingura de zahar brun (sau miere de albine)
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1/2 lingurita boabe de mustar

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii bine, îi tai felii subţiri de circa 5 mm şi îi aşezi în borcane de 800 g sau 400 g (în funcţie de uti­lizare). Printre feliile de dovle­cei presari frunze tocate de ţelină şi rondele de ceapă.

Intr-un vas emailat, dilu­ezi oţetul cu apa. Adaugi câ­te o lingură de sare neiodată pentru fiecare litru de lichid, zahărul brun (sau miere de albine), piperul boabe şi boa­bele de muştar. Aduci solu­ţia la punctul de fierbere şi, după 2-3 clocote, o torni fier­binte peste dovleceii din bor­cane. Ai grijă să nu se spar­gă borcanele.

Infileetezi capacele şi laşi borcanele la loc cald până se răecesc bine, apoi le aşezi în cămară, la loc bine aerisit, dar Ifără lumină, până în momentul folosirii. Do­vleceii conseivaţi astfel pot fi folosiţi la prepararea unor delicioase salate.

Dovlecei conservati

Dovlecei conservati

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • dovlecei conservati
  • dovlecei conservati la borcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.