Dovlecei conservati
PrinteazaO reteta de dovlecei conservati din: dovlecei, frunze de telina, ceapa, otet, apa, sare grunjoasa, miere, boabe de piper si boabe de mustar.
- 1 kg dovlecei foarte tineri si fragezi
- frunze de telina
- 2 cepe albe
pentru solutia de conservare:
- 1 pahar otet de 9 grade
- 3 pahare apa
- sare grunjoasa neiodata (cate 1 lingura pentru fiecare litru de lichid)
- 1 lingura de zahar brun (sau miere de albine)
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 1/2 lingurita boabe de mustar
Mod de preparare:
Speli dovleceii bine, îi tai felii subţiri de circa 5 mm şi îi aşezi în borcane de 800 g sau 400 g (în funcţie de utilizare). Printre feliile de dovlecei presari frunze tocate de ţelină şi rondele de ceapă.
Intr-un vas emailat, diluezi oţetul cu apa. Adaugi câte o lingură de sare neiodată pentru fiecare litru de lichid, zahărul brun (sau miere de albine), piperul boabe şi boabele de muştar. Aduci soluţia la punctul de fierbere şi, după 2-3 clocote, o torni fierbinte peste dovleceii din borcane. Ai grijă să nu se spargă borcanele.
Infileetezi capacele şi laşi borcanele la loc cald până se răecesc bine, apoi le aşezi în cămară, la loc bine aerisit, dar Ifără lumină, până în momentul folosirii. Dovleceii conseivaţi astfel pot fi folosiţi la prepararea unor delicioase salate.
Dovlecei conservati
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dovlecei conservati
- dovlecei conservati la borcan