Dovlecei în crustă de susan
PrinteazaO reteta savuroasa de Dovlecei în crustă de susan din: dovlecei, branza topita, gogosar, pepperoni, ou, faina, paine, seminte de susan, ulei, sare, piper, condimente si paprika.
- 2-3 dovlecei tineri
- 6 felii de branza topita
- 1/2 gogosar acru
- 2 pepperoni
- 1 ou
- 4 lingurite faina
- 4 felii de paine
- 3 lingurite seminte de susan
- 150 ml ulei
- sare
- piper
- condimente pentru friptura
- paprika
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă, îi scobeşti în mijloc cu un cuţitaş special de scos cotoare şi îi condimentezi puţin. îi laşi să stea câteva minute cu condimentele, între timp rulezi feliile de brânză topită în jurul unor fâşii de gogoşar.
Prepari din ou, făină şi puţină apă un aluat puţin mai gros decât cel de clătite.
Introduci cu grijă în dovlecei câte două felii de brânză topită rulate şi astupi la capete cu câte o feliuţă rotundă tăiată din miezul pe care l-ai scos. Tăvăleşti dovleceii prin aluat şi presari deasupra susan.
Ii pui la prăjit într-o tigaie antiaderentă în care încingi uleiul cu partea cu susan în jos, apoi presari susan şi deasupra.
Laşi 5 minute să se prăjească la foc mic şi îi întorci din când în când până se rumenesc frumos pe toate părţile.
Scoţi dovleceii pe hârtie absorbantă. Tai pâinea baghete, le dai prin aluatul rămas şi le pui la prăjit în uleiul rămas de la dovlecei.
Prăjeşti baghetele câte 1-2 minute pe fiecare parte, le scoţi pe hârtie absorbantă şi le presari cu susan.
Aşezi pe un platou dovleceii întregi, unul tăiat felii de 2 cm grosime, iar de jur de împrejur baghetele şi decorezi cuverdeata, pepperoni si gogosari.
Pofta buna!