Dovlecei cu branza brie
PrinteazaDovlecei cu branza brie din: dovlecei, brie, chili, rosii, vin, ulei, menta, busuioc, sare.
- 2 dovlecei
- 1 roată mică de brie
- 2 chili muraţi
- 2 roşii
- 50 ml vin roşu
- 1 lingură de ulei de măsline
- busuioc proaspăt
- puţină mentă uscată
- sare
Mod de preparare:
Feliază dovleceii pe lung, fără să-i decojeşti. Dă feliile prin sare şi ţine-le 10 minute pe un şervet care să absoarbă apa. Stropeşte-le apoi cu un amestec din vin roşu, ulei de măsline şi ierburi aromatice (busuioc, mentă).
Lasă-le să stea astfel încă 10 minute, apoi pune-le pe grătarul încins.
Pune pe grătar şi brânza şi ţine-o doar cât să i se imprime forma grătarului. Procedează la fel cu jumătăţile de roşie. La servire, aşază rotiţa de brânză în centrul farfuriei, iar feliile de dovlecel, în jurul ei.
Decorează cu roşie, busuioc şi ardei iute tocat.
Pofta buna!