Dovlecei cu branza brie

Printeaza

Dovlecei cu branza brie din: dovlecei, brie, chili, rosii, vin, ulei, menta, busuioc, sare.

Ingrediente:Dovlecei cu branza brie

  • 2 dovlecei
  • 1 roată mică de brie
  • 2 chili muraţi
  • 2 roşii
  • 50 ml vin roşu
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • busuioc proaspăt
  • puţină mentă uscată
  • sare

 

Mod de preparare:

Feliază dovleceii pe lung, fără să-i decojeşti. Dă feliile prin sare şi ţine-le 10 minute pe un şervet care să absoarbă apa. Stropeşte-le apoi cu un amestec din vin roşu, ulei de măsline şi ierburi aromatice (busuioc, mentă).

Lasă-le să stea astfel încă 10 minute, apoi pune-le pe grătarul încins.

Pune pe grătar şi brânza şi ţine-o doar cât să i se imprime forma grătarului. Procedează la fel cu jumătăţile de roşie. La servire, aşază rotiţa de brânză în centrul farfuriei, iar feliile de dovlecel, în jurul ei.

Decorează cu roşie, busuioc şi ardei iute tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.