Dovlecei cu branza si menta
PrinteazaDovlecei cu branza si menta din: dovlecei, salote, usturoi, faina, ulei, menta, patrunjel, rosii, sare, piper, lamaie, branza, pesmet.
- 4 dovlecei
- 2 şalote
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de făină
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 mână de mentă proaspătă
- 1 legătură de pătrunjel
- 400 g roşii (la conservă)
- sare
- piper
- zeama de la 1 lămâie
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de brânză proaspăt rasă
- grăsime pentru uns forma
Mod de preparare:
Se preincălzeşte cuptorul la 200°C (cuptorul cu ventitatie la 180°C). Dovleceii se curătă, se spală, se şterg şi se taie felii. Şalotele şi usturoiul se curătă şi se toacă mărunt.
Dovleceii se dau prin făina pusă într-un castron. Intr-o tigaie se încing 2 linguri de ulei şi se prăjesc feliile de dovlecei până când devin aurii, apoi se scot şi se pun deoparte.
Verdeaţa se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Restul uleiului se încinge în tigaie şi se călesc şalotele, usturoiul, roşiile cu tot cu zeamă şi verdeaţa (doar o jumătate din cantitatea de pătrunjel).
După aproximativ 3 minute se condimentează din belşug cu sare şi piper şi se ia tigaia de pe foc.
Se unge cu grăsime o formă termorezistentă. Se aşează în ea jumătate din feliile de dovlecei, se stropesc cu puţină zeamă de lămâie, apoi se toarnă pe deasupra compoziţia din tigaie, acoperindu-se totul cu feliile de dovlecei rămase.
Pe deasupra se scurge restul sucului de lamaie. La final, se amestecă pesmetul şi brânza şi se presară peste legume. Se coace totul la cuptor timp de aproximativ 20 de minute şi se serveşte cu restul pătrunjelului presărat pe deasupra.
Dovlecei cu branza si menta
Pofta buna!